6 lucruri despre Zig Zag prin România, singura echipă mobilă de călătorii din țară

Zig Zag prin România este singura echipă mobilă de călătorii din România care are un singur scop: promovarea țării noastre printr-o „excursie” de 5 ani. Pentru o imagine de ansamblu, îți voi prezenta, mai jos, 6 lucruri despre Zig Zag prin România:

  1. Membri echipei călătoresc, în fiecare zi, de peste trei ani și merg acasă doar de sărbători. Ei vizitează fiecare județ timp de 30-40 de zile și publică, pe website-ul zigzagprinromania.com, materiale scrise, foto și video despre obiectivele turistice și poveștile oamenilor din județul respectiv.
  2. Cei 14 tineri, câți erau la început, au plecat din Iași, iar primul județ parcurs a fost jud. Botoșani pentru că era aproape de Iași și, în cazul unui eșec, se puteau întoarce acasă.
  3. În trei ani, au vizitat 24 de județe, iar fiecare județ are un filmuleț de promovare de tip hyperlapse. Le găsești aici.

4. Proiectul se bazează în mare parte pe contracte de tip barter, adică schimb de servicii. În schimbul unui pachet de servicii (fotografii, articole, apariții pe site), hotelurile și restaurantele dintr-un județ le oferă membrilor echipei cazare și masă. Costurile dintr-un singur județ se ridică la peste 10.000 de euro.

5. Pe blog au fost publicate, până acum, peste 1.300 de articole, însoțite de mii de fotografii (pe Instagram găsești unele chiar foarte faine).

6. În cele 42 luni de călătorit, echipa Zig Zag prin România a parcurs mai bine de 185.000 de kilometri.

Dacă vrei să afli mai multe, te invit să citești reportajul: DE MESERIE CĂLĂTORI. Și dacă vrei să te înscrii ca voluntar în echipă, o poți face trimițând un mesaj pe pagina de Facebook.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.