Despre

Ionuț Teoderașcu este un fotograf român, interesat de fenomenul migrației, de relația dintre memorie și familie și un explorator al mediului rural. A studiat „Jurnalism şi ştiinţe ale comunicării” la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, timp în care a fost fotoreporter la „Opinia Studențească” și președinte al Asociației Studenților Jurnaliști. Ionuț a absolvit, în septembrie 2020, studiile de master — Fotografie Documentară și Fotojurnalism — la Universitatea Westminster din Londra. „0.16% – Un exercițiu de democrație” a fost primul proiect expus, în 2018, la o expoziție comună. Acesta a fost urmat de expoziția „Waiting for Brexit”, în 2019, care prezintă aspecte din viața unui cuplu român stabilit în Londra.

Ultimele sale proiecte sunt „Fețele pandemiei” (România, 2020) și „Nu-i nimeni acasă” (România, 2019-2020), un scurtmetraj documentar despre trecutul bunicilor lui și casa acestora.

Ionuț Teoderașcu face parte din echipa Canon Student Development Programme 2020, program care a avut loc în cadrul Visa Pour l’Image, unul dintre cele mai importante festivaluri de fotografie din lume.


Presă

%d bloggers like this: