Despre mine

Mă numesc Ionuț Teoderașcu, sunt fotograf, jurnalist și explorator al satului românesc. În ceea ce privește fotografia, sunt interesat de interesat de fenomenul migrației, de relația dintre memorie și familie și de viața la sat. În afara sferei documentare, realizez fotografii de interior, de mâncare și de produs.

Am studiat Jurnalism și Științe ale Comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, timp în care am fost fotojurnalist la „Opinia Studențească” și președinte al Asociației Studenților Jurnaliști. Am absolvit masterul în Fotografie Documentară și Fotojurnalism la Universitatea Westminster din Londra. 

Talent
Pasiune
Muncă

Primele fotoreportaje le-am publicat în cea mai longevivă revistă studențească din țară — „Opinia Studențească”. În decembrie 2018 am expus 0,16% – An exercise of Democracy, urmat de Waiting for Brexit, în martie 2019. Ambele proiecte au avut ca temă principală migrația. Tot în 2019 am început proiectul Dacă stăteam acasă…, în care conaționali stabiliți în Londra erau rugați să-și imagineze cum ar fi fost viața lor dacă rămâneau în țară. Proiectul a fost publicat pe Decât o Revistă.

În 2020 am publicat primul scurtmetraj documentar: Nu-i nimeni acasă, o poveste despre trecutul bunicilor mei și a casei veche de 100 de ani. Proiectul a fost prezentat și în cartea Encourage, realizată de Canon și a câștigat premiul Gold Winner la categoria „Oameni/Familie” din cadrul competiției internaționale de fotografie din Budapesta (Budapest Internațional Foto Awards). În același an am făcut parte din Canon Student Development Programme 2020, program care a avut loc în cadrul Visa Pour l’Image, unul dintre cele mai importante festivaluri de fotografie din lume.

Am expus și în România: Fețele Pandemiei și Fețele Migrației, ambele expoziții realizate de Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău. Din decembrie 2020 public pe www.delasat.ro, un proiect dedicat satului românesc pe care îl și coordonez. În 2021 am început procesul de digitalizare a muzeelor de la sat, prin intermediul platformei www.muzeedelasat.ro.

Ionuț Teoderașcu

Proiecte

Muzee de la sat - logo
DE LA SAT
Zig Zag prin Romania - logo
0
Expoziții
0
Clienți și parteneri
0
Apariții media
0
Ani experiență

Apariții Media