Primele fotoreportaje le-am publicat în cea mai longevivă revistă studențească din țară — „Opinia Studențească”. În decembrie 2018 am expus 0,16% – An exercise of Democracy, urmat de Waiting for Brexit, în martie 2019. Ambele proiecte au avut ca temă principală migrația. Tot în 2019 am început proiectul Dacă stăteam acasă…, în care conaționali stabiliți în Londra erau rugați să-și imagineze cum ar fi fost viața lor dacă rămâneau în țară. Proiectul a fost publicat pe Decât o Revistă.
În 2020 am publicat primul scurtmetraj documentar: Nu-i nimeni acasă, o poveste despre trecutul bunicilor mei și a casei veche de 100 de ani. Proiectul a fost prezentat și în cartea Encourage, realizată de Canon și a câștigat premiul Gold Winner la categoria „Oameni/Familie” din cadrul competiției internaționale de fotografie din Budapesta (Budapest Internațional Foto Awards). În același an am făcut parte din Canon Student Development Programme 2020, program care a avut loc în cadrul Visa Pour l’Image, unul dintre cele mai importante festivaluri de fotografie din lume.
Am expus și în România: Fețele Pandemiei și Fețele Migrației, ambele expoziții realizate de Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău. Din decembrie 2020 public pe www.delasat.ro, un proiect dedicat satului românesc pe care îl și coordonez. În 2021 am început procesul de digitalizare a muzeelor de la sat, prin intermediul platformei www.muzeedelasat.ro.
Ionuț Teoderașcu