Salut!

Eu sunt Ionuț Teoderașcu, de meserie student și călător, dar nu oricum, ci licențiat.

După trei ani de studiu și de activități intense și diverse, mi-am obținut licența în jurnalism, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. În 2018 am plecat de pe colinele ieșene, după ce am construit amintiri și am luat tot ce era mai bun de la Asociația Studenților Jurnaliști, cea care a inițiat, acum nouă ani, festivalul Serile Filmului Românesc, cel mai mare festival din țară dedicat exclusiv filmului românesc. Am făcut parte ca reporter din redacția Opinia Studențească, cea mai strictă și mai longevivă redacție studențească de presă scrisă din România și am fost fotograf oficial la două competiții marca Formula Student, în Olanda și Italia, din partea echipei TUIAȘI Racing.

Mă numesc călător licențiat pentru că activez în ONG-ul Zig Zag prin România, asociație care se ocupă cu promovarea turismului românesc printr-o călătorie de cinci ani prin toate cele 41 de județe ale țării.

Acum sunt masterand și studiez fotografia documentară și fotojurnalismul în Londra, la University of Westminster. Am venit în Marea Britanie pentru a cunoaște și un alt sistem de învățământ și, desigur, pentru a învăța. În decembrie 2018, fotografiile mele au fost expuse, pentru prima dată, pe perete. Prima expoziție fotografică s-a intitulat: `0,16% — An Exercise of Democracy’. A doua expoziție a pornit de la un proiect la care lucrez în prezent („Dacă stăteam acasă”aici foto și detalii), însă s-a materializat prin 12 fotografii „non-moment” despre Brexit și români (‘Waiting for Brexit’). Sper ca după finalizarea studiilor să mă întorc în România și să încep să schimb lucrurile care nu mi-au plăcut.

Am creat acest website pentru a vă povesti vouă despre meseriile de student și călător, despre voluntariat, ceai, prieteni și turism, despre lucrurile și oamenii care-mi fac viața mai frumoasă sau mai grea. Cât timp sunteți pe aici, simțiți-vă în largul vostru, citiți, luați notițe (dacă este cazul), adăugați comentarii și distribuiți. Totul cu bun simț și responsabilitate.

Vă aștept și pe Facebook sau pe Instagram pentru conversații scurte sau lungi, dar plăcute.

I. Teoderascu_Spania-21

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.