Masahisa Fukase a lucrat timp de 13 ani la un proiect foto despre cea de-a doua sa soție, Yoko. A fotografiat-o de la fereastră când intra sau ieșea din apartament. Și-a dedicat acești ani proiectului fotografic în care soția lui fie îi zâmbea, îl ignora ori îi arăta o față nervoasă. Sigur putea să-și părăsească apartamentul, dar în ciuda libertății, a preferat să facă poze de la fereastră. După moartea fotografului japonez în 2002 (după ce a fost în comă timp de 20 de ani), Yoko a spus despre el că „atunci când avea camera în fața ochilor, putea vedea. Nu fără, însă”.
A trebuit să mă izolez acasă timp de 14 zile, perioadă incomparabilă cu cea petrecută de Masahisa Fukase la fereastră, dar, la fel ca fotograful japonez, camera a creat o legătură între lumea din apartamentul meu și lumea exterioară. Mi-am îndreptat obiectivul „în afară” și am urmărit mișcările celor care păreau să-și continue viața normal, în ciuda pandemiei.
Muncitorii, care lucrau la cele două blocuri din fața apartamentului, și-au început ziua la șapte dimineața, au făcut pauză de masă la ora 12:00 și apoi au continuat până la apus. Uneori mă trezeam cu ei, alteori îmi doream să pot dormi mai mult, în ciuda zgomotului, și de fiecare dată îi priveam plecând acasă. În cele 14 zile, am făcut vreo 300 de fotografii și am selectat 6 pentru expoziția organizată de Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău. Aproape toate fotografiile au un cadru de fereastră, ceea ce amintește că sunt realizate în interior și inhibă ideea de libertate.
Seria foto a făcut parte dintr-o expoziție comună din orașul Zalău, organizată de Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău.